Rubriky
2024

O zlatou kulku Oldy Šetrného

Střelecké umění, dobrodružství a soutěžní duch – to vše se spojilo v jubilejním 30. ročníku střelecké soutěže „O zlatou kulku Oldy Šetrného“, kterou pořádalo naše středisko dne 17. února. Jedná se o tradiční událost, která přináší radost a vzrušení pro všechny účastníky, a letos nebyla výjimkou.

Střelecká soutěž se konala na střelnici Vojenské střední škole a zaměřovala se na střelbu na 10 metrů ze vzduchových zbraní, konkrétně ze Slávie 631. Tenta sportovní disciplína vyžaduje preciznost, koncentraci a šikovnost, a proto není divu, že se naše smečka, sestavená z odvážných vlčat a šikovných vedoucích, rozhodla zúčastnit.

Po příchodu na místo jsme se zaregistrovali a připravili se na samotnou soutěž. Naše smečka měla tu čest vyslat na střelnici dvě šestky odvážných střelců. Po závodní střelbě jsme si krátili čas návštěvami doprovodných programů, které pro nás připravily holky ze IV. a VI. oddílu. Tyto aktivity nás zasáhly našimi smysly, přičemž každé stanoviště testovalo jiný smysl – chuť, čich, zrak, hmat a sluch. Bylo to nejen zábavné, ale i poučné.

Dále jsme navštívili stanoviště připravené střelci ze Střeleckého klubu mládeže SBS Moravská Třebová. Zde jsme měli možnost vyzkoušet cvičnou střelbu z laserových pistolí, což byla skvělá příležitost procvičit si naši střeleckou techniku a zlepšit si přesnost.

Výsledky soutěže byly velmi povzbudivé. U vlčat se na prvním místě umístil Táďa Nárožný, na druhém místě Willda Roche a na třetím Kuba Konečný. Tito mladí střelci ukázali skvělý talent a odhodlání.

Ale nejen vlčata, i naši vedoucí se ukázali v dobrém světle. V kategorii Vedoucí-ženy se na krásném druhém místě umístila Kebule a v kategorii Vedoucí-muži se na prvním místě vyšvihl Marťas, zatímco na třetím místě se umístil Kulda. Jejich úspěch je odměnou za jejich tvrdou práci a podporu naší smečky.

Celé sobotní dopoledne jsme si užili naplno, i přes deštivý začátek akce. Děkujeme všem organizátorům za skvěle zvládnutou akci a především děkujeme Jessiemu za jeho neocenitelnou pomoc a podporu.

Tento 30. ročník střelecké soutěže zanechal v našich srdcích nezapomenutelné vzpomínky a předsevzetí, že se příští rok vrátíme ještě silnější a připravenější než kdy dříve.