Rubriky
2024

Jarní Kvíčalka

V minulém víkendu, konkrétně od 22. do 24. března, se naše smečka vydala na tradiční víkendovou výpravu na naši domovskou základnu Kvíčalku. S blížícími se Závody Vlčat a Světlušek jsme se rozhodli přizpůsobit program tak, abychom si mohli opakovat a prohlubovat naše znalosti a dovednosti před tímto důležitým událostem.

Po příchodu jsme se nejprve ubytovali a poté, co nám vyhládlo, si vlčata sami připravili večeři. S nabitými bateriemi jsme se vydali na hřiště, kde jsme hráli různé hry, a poté jsme se přesunuli do chaty na oblíbenou hru Městečko Palermo. K večeru jsme pak ulehli ke společnému čtení z Knížky Záhada hlavolamu, který nám vyprávěla Kebulka.

Ráno se začalo rozcvičkou, kterou nám připravil Marťas, a poté jsme se pustili do přípravy snídaně. Vlčata si musela snídani připravit samostatně, což byla skvělá kuchařská průprava pro nadcházející závody.

V dopoledních blocích jsme se formou her seznámili se skautskou historií a poté jsme se vydali na vaření oběda. Tentokrát jsme se rozhodli vyzkoušet vaření na Jätkänkynttilä (finské nebo indiánské svíce) a naše vlčata se musela poprat s výrobou této specifické svíce. I přes drobné komplikace, jako nedostatečný přísun vzduchu, se nám podařilo úspěšně uvařit. Pro ostatní skupiny, které zastihl déšť, jsme měli připravené praktické vaření na různých vařičích. Poté jsme si pochutnali na těstovinách s masovou omáčkou, kterou pro nás připravila Kebulka

Po obědě následoval program zaměřený na zdravovědu, kde jsme se učili o obsahu lékárničky, postupech při nehodách a ošetřování různých poranění. Po tomto zajímavém programu jsme si dali svačinku a vydali jsme se na další aktivity, které zahrnovaly zvládání buzoly a určování azimutu, a následně hledání a určování různých rostlin a živočichů.

To už nám ale vyhládlo a tak jsme se pustili do večeře. Po večeři nastal již odpočinkový program a to AZ kvíz, kdy dva týmy soutěžili proti sobě ve vědomostech, které přes den nasbírali. Unaveni po tomto bloku se šlo spát. Ráno po budíčku pak nastal úklid věcí, snídaně, úklid chaty a cesta domů.

Celý víkend byl plný dobrodružství, nových dovedností a skvělého společenství, a i přes nepřízeň počasí během vaření oběda si ho vlčata velmi užila. Děkujeme všem vedoucím a rádcům za jejich pomoc při tvorbě tohoto skvělého programu.